…WOUT LOOPT 50 KILOMETER TEXELTRAIL…

WOUTDOOR SPORTS

...WOUT LOOPT 50 KILOMETER TEXELTRAIL...

Ergens in september 2013 klikte ik op www.texeltrail.nl . Een feest van herkenning. In februari 2013 was ik daar ook, als geblesseerde en dus veroordeeld tot enthousiast toeschouwer. Nu ging mij dat enthousiaste prima af. Goede organisatie, een brabander op een eiland, prachtige strandpaviljoens en schitterende natuur.

Na de inschrijving voor de 50 kilometer Texeltrail op 15 februari 2014 ook Hotel Zeerust geboekt. Absolute aanrader. En het ligt tegen de start aan dus....Inmiddels is dit hotel ook door andere trailers ontdekt.

Op vrijdagochtend de paardenkrachten van mijn wagen aangespoord richting Den Helder. Easy going, geen meter file en parkeerplaats genoeg in de haven van Den Helder. Een aardig windje blies de veer richting Texel. Zon op de kop, zoute Waddenzee lucht en 1 kopje thee verder meer ik aan in ‚t Horntje, de haven van Texel. 4 uur na vertrek uit Geldrop check ik in ...in hotel Zeerust in het plaatsje de Koog (http://www.hotelzeerust.nl).

Het Texelse strand is lekker rustig qua publiek. Niet vreemd daar de wind aan het aanwakkeren is. Zandstralen is het nog niet maar de voorspellingen liegen er niet om. Het kan wel eens een element van betekenis worden waarschuwt Martin Baptist als organisator Texeltrail terecht. Het parcours wordt zelfs zodanig aangepast dat het bos (gevaar voor vallende takken) uit de route wordt gehaald.

De Texeltrail is uit 2 lussen opgebouwd, 10,5 en 14,5 km. Start en finish van elke lus zijn op 1 en dezelfde bevoorradingslocatie. Hier kom je dus 5 keer langs bij de 50 km afstand. Daarnaast zijn er onderweg nog 2 bevoorradingsposten. Toch veel lopers met zware rugzakken. Mijn aanpak was om bij de centrale bevoorradingspost mijn tas met spullen te leggen. Travelling light, go like the wind. Haha, bij de start stond er dus windkracht 9.

Hoe loopt dat, 50 km met windkracht 9...en windstoten tot 11? Verzamel alle ventilatoren van vrienden en kennissen via een Facebook X project. Stel ze bijelkaar op en krijg een beetje een gevoel....
Hoe het in het echt voelt is met wind mee „ ik ben een Keniaan en vlieg met 20 km/uur over het strand", met wind tegen als een slak op topsnelheid. Tel daarbij het gevoel wat je lijf constant doorgeeft aan je brein „ stoppen-ophouden" en je begrijpt dat dit een pittige trail was. De originele Texelnaar was onder de indruk van de wind. Zelfs het geluid van de schapen kwam achterstevoren binnen „hhhheb-hhhhheb Dus....

Doordat ik niet tegen de wind heb gevochten maar met de wind heb gelopen (pure psychologie) in combinatie met 50 km SportRusten ademhalingstechniek heb ik geen enkele keer het idee gehad uit te stappen of de trail in te moeten korten. Heerlijk was het om over de schitterende Texelse natuurpaden te mogen trailen. Harde zandpaden, strand, rulle duinpaden, natte velden, schuimende golven, schurend zand, goede bewegwijzering en slechts 350 deelnemers (limiet) verdeeld over 4 afstanden 14,5-25-39,5-50 maakte deze trail uniek in haar soort.

De enthousiaste vrijwilligers hebben het koud gehad. Deze Texelnaren zijn wel wat wind gewend maar hebben toch dapper stand gehouden. Ook zij verdienen een eervolle vermelding. Bedankt. De EHBO-ers hebben op een enkel pleistertje niets te doen gehad. Mooi want het kan ook anders. Kanjers zijn het, top.
De gezellige after party was een prima cooling down. Tsja dan voel je je gezandstraalt, proef je het zout en schreeuwt je lijf om eten. Van de vette frieten tot aan de Herbalife Endurance hersteldrank. Iedere loper zo zijn voorkeur.

Martin Baptist en team hebben een pracht van een 2e editie neergezet. Klasse voorbereidt en een zonder meer de moeite waard om hiervan een weekendje uitwaaien op Texel te maken. Door die wind werd ook strandpaviljoen Paal 17 bezocht. De verdiende Schumkoppen (Texels biertje) in combi met lounge aankleding en prima eten maakte van de zaterdagavond tot een feest.

2 dagen na de trail schrijf ik dit verslag en heb daarbij nog geen spierpijn gehad. Super fit gevoel.
Op weg naar de Trail de Fantomes 100 kilometer in augustus ben ik, dit stuk van de route was boven verwachting. Om de 2 weken een trailevent. Dus om de 2 weken een kijkje in mijn loperskeuken.

Texel 2015? Die suggestie sla ik niet in de wind.

Tot zover,
Wout
Woutdoor sports
06-23405525

Try out sessie, DOEN!

Ik word lid, YES!

Over Woutdoor Sports

 

beeldmerkWoutdoor sports staat voor samen sporten in en met de natuur.

Onder begeleiding van Wout wordt er in een uur tijd een inspirerende sessie beleeft. In de natuur, de bossen rondom Geldrop.

Wout Delen verzorgt de trainings-sessies.

Opgeven voor lidmaatschap of proefles kan bij Wout via wout@woutdoorsports.nl

Als je meer wilt weten mag je bellen naar 06-23405525

Instagram Update

Neem contact op

Vul uw adres in:

Grote kaart? Klik hier.

foto m pijlWoutdoor Sports
Gijzenrooi 7 / Zij-ingang
5661 PA
 Geldrop

M: 06 23 40 55 25
E: wout@woutdoorsports.nl

Top of Page